29.06.2022

Toimitusjohtajan blogi: Jätelaki pitänyt kevään erityisen vilkkaana

Viimeisin vuosi ja erityisesti viime kevät ovat jätealalla keskittyneet pitkälti uuden jätelain tuomien muutosten toimeenpanemiseen ja toteuttamiseen. Muutokset ja vaatimukset ovat olleet teema, joka on ollut niin asiakkaiden kuin alan toimijoidenkin mielessä jo pidemmän aikaa. Vaikka jätelaki ja sen vaatimukset voivatkin ensikuulemalla tuottaa ajatuksen, että lain mukaisen jätelajittelun toteuttaminen olisi jotenkin vaivalloinen urakka, on toteutus oikean kumppanin kanssa oikeastaan vain yhden puhelinsoiton päässä. Jos siis vaatimukset eivät ole syystä tai toisesta vielä täyttyneet, ei hätää – me hoidamme asiaa kuntoon koko kesän ajan asiakaspalvelumme kautta.

Kevätkausi on ollut meillä poikkeuksellisen vilkas, kun yritykset ovat laajalla skaalalla aktivoituneet laittamaan lajitteluasemiaan kuntoon. On ollut erityisen hieno huomata, että purnausta uuden jätelain velvoitteista ei ole kuulunut, vaan yritykset ovat ymmärtäneet velvoitteiden takana olevat motiivit ja haluavat kantaa kortensa kekoon lajittelutavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestelyt onkin saatu maaliin monissa paikoissa hyvissä ajoin.

Voimmekin nyt hyvillä mielin jäädä viettämään lomia ja nauttimaan upeista keleistä. Ja vaikka jätelain siirtymäaika tuleekin umpeen 1.7. voi hengähtää huoletta, vaikkei jätelakiasiat olisikaan vielä täysin kunnossa. Kesän aikana asiakaspalvelumme ja kuljettajamme palvelevat teitä normaalisti – palvelevaa jätehuoltoamme on saatavilla siis koko kesän! Ota yhteyttä asiassa kuin asiassa.

Encore Itä-Suomi toivottaa oikein mukavia kesähetkiä asiakkaille! Palataan viimeistään syksyllä jätehuoltoasioiden pariin.

Jarkko Moinio
Toimitusjohtaja
Encore Aluepalvelut

Lisää aiheesta