06.02.2021

Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy – Jätehuoltoa ja kierrätyspalveluita Pohjois-Karjalassa

Yrityksen tehokas jätehuolto alkaa siitä, että jätteiden lajittelu kierrätyspisteellä on helppoa. Oikea lajittelu jätteen syntypaikalla takaa, että mahdollisimman suuri osa jätteistä päätyy kiertoon uusiksi raaka-aineiksi.

Jätehuolto, paperien keräys, puristimien tyhjennykset, lavapalvelut ja tietoturvapalvelut nivovat yhteen Encore Aluepalveluiden ja Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy:n toimintaa. Yhteistyö rakentuu lujalle luottamukselle toista kohtaan, ja asiakkaista pidetään yhdessä huolta. Palvelut räätälöidään yhdessä asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi – olipa sitten kyse kierrätysastioiden tyhjennyksistä tai vaihtolavapalveluista. Niin pienet kuin suuretkin urakat saadaan hoidettua sujuvasti saumattomalla yhteistyöllä.


Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Jaana Karhu on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Encore Aluepalveluiden kanssa. ”Olen toiminut alalla jo 20 vuotta. Olemme ensin tehneet yhteistyötä Encore Ympäristöpalveluiden kanssa, ja kun Encore Aluepalvelut aloitti Itä-Suomessa, käynnistyi yhteistyö myös heidän kanssaan. Hyvien yhteistyökumppaneiden rooli on merkittävä, sillä haluamme tehdä työmme tehokkaasti, sujuvasti ja luotettavasti. Encore Aluepalveluiden Markus Piippo on meidän yhteyshenkilömme Encore Aluepalveluilla, ja hänen kanssaan työt sujuvat mutkattomasti. Markus hoitaa oman osuutensa tunnollisesti ja huolehtii valmiiksi sen, mitä on luvannutkin. Markukseen voimme luottaa eikä koskaan tarvitse soitella perään”, kehuu Karhu.

Myös Piippo kokee, että yhteistyö on ollut helppoa ja sujuvaa: ”Lähes päivittäin asioimme Joensuun Kierrätys-Kuljetuksen suuntaan, ja aina sieltä saa yhteyshenkilöt kiinni. Heillä on siellä mahdottoman hyvä paikallinen tieto, ja olemmekin oppineet paljon hyödyllisiä asioita paikallisesta toiminnasta”, toteaa Piippo. Encore Aluepalvelut ja Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy laativat yhdessä kausittaisen myyntisuunnitelman ja käyvät asiakkuuksia läpi. Yhdessä tehtyä suunnitelmaa on toteutettu järjestelmällisesti, ja se on kantanut hedelmää yhteisten asiakkuuksien muodossa. Tyypillisesti Piippo tekee kartoitusta asiakkaista, minkä jälkeen ratkaisuja mietitään yhdessä ja laaditaan tarjous, jonka Encore Aluepalvelut laittaa matkaan. Tällä hetkellä yhteisiä asiakkaita on jo hyvä nippu kasassa, ja kasvua tehdään koko ajan.

Molemmat osapuolet kokevat, että asiakkaista välitetään ja pidetään hyvää huolta. Myös asiakkaisen suunnalta on kuulunut positiivista palautetta. ”Jos jotain ongelmia ilmenee, kuten täynnä oleva puristin, on tilanteeseen reagoitu nopeasti, ja Joensuun Kuljetus-Kierrätys on lähtenyt hoitamaan tehtävää ripeästi”, kertoo Piippo. Ja vastaavasti, kun kysymyksiä asiakkuuksien hoidosta tulee Joensuun Kuljetus-Kierrätyksen suunnalta, on Piippo heti valmiina vastaamaan. Molemmat osapuolet toteavatkin, että yhteistyö ansaitsee arvosanaksi 10+!

Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy:n juuret juontavat 1960-luvulle, jolloin Hannes Karhu aloitti paperin ja pahvin keräämisen avolavapakettiautolla. Lauri Karhu jatkoi isänsä toimintaa ensin kotipaikallaan ja siirtyi sitten Joensuun teollisuusalueelle 1970-luvulla. Vuonna 1994 Paperinkeräys Oy osti laitostoiminnot ja yrityksen nimi muuttui nykyiseksi Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy:ksi. Samalla yrityksen ohjaksiin tarttuivat Mikko ja Jaana Karhu, ja toiminta muuttui pelkäksi kuljetustoiminnaksi.

Tänä päivänä Joensuun Kierrätys-Kuljetus Oy:n palvelutarjontaan kuuluvat kuljetuspalvelut, keräysastiat sekä Encore-tietoturvapalvelu. Asiakkaisiin lukeutuvat niin yritysasiakkaat kuin taloyhtiöiden asiakkaat. Yhtiö työllistää tällä hetkellä yhdeksän kuorma-autonkuljettajaa ja toimistossa työskentelee kahden ihmisen tehokas tiimi toimitusjohtajan lisäksi.