01.11.2021

Jani Miettisestä Encore Itä-Suomen uusi myyntipäällikkö

Encore Aluepalveluiden Itä-Suomen tiimi vahvistui elokuun alussa uudella myyntipäälliköllä. Jani Miettinen astui tehtävään innostunein ja odottavaisin tunnelmin: ”Työnkuva on todella monipuolinen yhdistelmä asiantuntijuutta, suunnittelua ja asiakkaiden neuvontaa”, kuvailee Miettinen.

Miettisellä on pitkä ja monisyinen tausta työelämässä. Ura starttasi pari vuosikymmentä sitten tietoliikenneasentajana, josta insinööriopintojen kautta hän siirtyi suunnittelu- ja dokumentointitöihin. Taustalla oli kuitenkin jo opiskeluaikoina kytenyt kiinnostus myös myyntityötä kohtaan, ja hän aloittikin kodinkonemyyjänä kuluttajapuolella kotipaikkakunnallaan Siilinjärvellä. Vuodesta 2015 hän on toiminut asiantuntijamyyjänä logistiikkapuolella ennen kuin siirtyi kiertotalouden pariin Encore Aluepalveluihin.

Alan jatkumo ja kehitys vetivät puoleensa

Mikä sitten sai Janin siirtymään juuri kiertotalouden pariin? ”Minua on aina kiinnostanut jätteet ja erityisesti se, mihin ne päätyvät ja miten omilla valinnoilla voidaan asioihin vaikuttaa. Tämän aiheen ja asiantuntijamyynnin kombinaatio kiehtoi ”, Miettinen avaa. Alan jatkuva kehitys ja muutos myös kiinnostivat: ”Alalla on selkeä jatkumo, vaikka suuriakin muutoksia tulisi esimerkiksi lain myötä. Jätettä yritykset tuottavat jatkossakin, joten on hieno päästä mukaan toteuttamaan tulevaisuuden isoja ratkaisuja.”

Työ Encore Aluepalveluilla on Miettisen mukaan alkanut hienosti, vaikkakin alku vaatiikin paljon yksityiskohtien opettelua. ”Työyhteisön rooli on tässä kohtaa merkittävä – olen saanut kosolti apua ja oppeja mahtavilta kollegoiltani”, hän täydentää. Omaksi vahvuudekseen Miettinen kuvailee juuri itäsuomalaiseen mentaliteettiin sopivan rauhallisuutensa ja rehellisyytensä, joista on etua myös myyntityössä: ”Haluan aidosti aina auttaa asiakasta ja olla luotettava yhteistyökumppani. Toimin asiantuntijuus edellä ja haluan tarjota asiakkaille harkittuja vaihtoehtoja, joiden takana pystyn seisomaan. Tämä tie voi olla joskus hitaampi, mutta lopputulokset ovat aina parempia.”

Yritysten jätehuollolla on iso rooli kokonaiskuvassa

Viimeisten viikkojen aikana Miettinen on oppinut jo paljon jätteenkäsittelystä, ja hänen tavoitteenaan onkin päästä työssään muuttamaan vääriä olettamuksia jätehuoltoon liittyen: ”Erityisesti yrityspuolella jätemassa on suurta, joten sillä on iso merkitys, miten yritysten käyttämät materiaalit saadaan hyödynnettyä.”

Alan ympärillä oleva kehitys ja voimaan tullut jätelainuudistus näkyvät vahvasti myös Itä-Suomessa: ”Paljon on tekemistä sekä työnsarkaa, mutta yritykset ovat itse hyvin oma-aloitteisia. Odotan jo innolla, että pääsen täysipäiväisesti asiakkaidemme avuksi ratkaisujen löytämiseksi”, Miettinen summaa.

Halutaanko teidän yrtiyksessä kehittää kiertotalousratkaisuja? Ota rohkeasti yhteyttä – Jani ja muut tiimiläiset ovat valmiita auttamaan!

Lisää aiheesta